Valóban egy laborból szabadulhatott ki a koronavírus? Egy bizonyíték erre utal - Videó

Forrás: Shutterstock -
Vuhan koronavírus labor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus felbukkanása után olyan hírek kaptak szrányra, melyek szerint a vírus nem a véletlen műve, az egy laborból szabadult a világra.

A koronavírus valóban egy laborból szabadult a világra? Az amerikai hírszerzés most erre utaló bizonyítékot találhatott: 2019 novemberében három vuhani kutató is a Covid-19-re jellemző tünetekkel került kórházba, nem sokkal később peidg kitört a járvány.

Úgy tudni, az egyik Vuhani laborban egyébként már 10 éve vizsgálják a koronavírus-törzseket, ráadásul különleges biztonsági intézkedések nélkül.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

"Az hogy hasonló jellegű betegségek, illetve hasonló vírusfertőzések voltak korábban is, ez nem arra bizonyíték, hogy a laborból szabadul ki a vírus. Hanem az, hogy ez a vírus esetleg már régebben létezik, mint ahogyan arról tudomásunk van" - mondta Rusvai Miklós virológus a Tényekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.