A nyílt utcán szúrta le 22 éves feleségét, négyéves kislányuk anyját a férfi (18+)

gyilkosság Franciaország emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életét vesztette egy 22 éves nő, egy négy éves kislány anyja hétfőn, miután a férje megkéselte a nyílt utcán a kelet-franciaországi Metz városához közeli Hayange településen. A férfi elmenekült a helyszínről, de a rendőrség néhány órával később elfogta - közölte Christian Mercuri metzi ügyész. A tájékoztatás szerint az áldozat öt késszúrást kapott, s mire a mentők kiérkeztek a helyszínre, életét vesztette.

A gyanúsított egy szerb állampolgárságú 23 éves férfi, alig két héttel ezelőtt szabadult a börtönből, ahol közúti szabálysértés miatt egy évet ült. A büntetés utolsó időszakára próbaidősen szabadlábra helyezték, elektromos karperec viselésének kötelezettségével, jóllehet a felesége időközben feljelentést tett ellene családon belüli erőszak miatt. Az ellen viszont nem emelt kifogást, hogy a férje a közös otthonukba térjen vissza.

Forrás: Thinkstock

A házaspár 2017-ben született kislányának elhelyezéséről az ügyészség gondoskodik.
Az ügy kísértetiesen hasonlít egy másik, a hónap elején történt esethez: akkor egy 31 éves nőt, három gyerek anyját a férje élve felgyújtott a nyílt utcán a délnyugat-franciaországi Bordeaux-hoz közeli Mérignacban. A nő korábban feljelentést tett a férje ellen, akit el is ítéltek a felesége bántalmazásáért.
Hivatalos adatok szerint Franciaországban tavaly kilencven nőt ölt meg jelenlegi vagy korábbi partnere, 2019-ben 146 volt az áldozatok száma. Január 1-je óta 40 nő halt bele a párja vagy a korábbi párja erőszakos támadásába. Az áldozatok harmada előzőleg kérte a hatóságoktól a partner távoltartását erőszak vagy fenyegetés miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.