Ittas barátja miatt halt szörnyet a 14 éves fiú: megszólaltak a gyászoló szülők

Forrás: Shutterstock -
ittas vezetés halál baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal fiú tragédiájához több minden is hozzájárult: alkohol, felelőtlenség. A legszörnyűbb azonban az, hogy akit barátjának hitt, otthagyta őt meghalni az út szélén.

A 14 éves Jocót szülei és nyolc testvére gyászolja.

A fiú és két másik társa nagy hibát vétett, amikor beültek egyik barátjuk mögé az autóba. A 15 éves Csaba ittas volt, jogosítvánnyal sem rendelkezett, szülei autóját pedig titokban vitte el. Hatalmas sebességgel csapódtak egy oszlopnak. Jocó, aki hátul ült, az ütközés hatására kirepült az autóból, és szörnyet halt.

József és Marika kilenc gyermeket nevelt, szombat hajnalban azonban már csak nyolc gyermekük volt életben, a hetediknek születettett ugyanis egy borzalmas tragédiában elhunyt. A szülőket a Bors kereste fel.

"Ezt nem úszhatja meg! Nem hagyjuk!" - mondta József, a balesetet okozó fiúval kapcsolatban. "Csabának ez nem az első balhéja volt. Úgy tudjuk, hogy többször is elvitte az autót" – fűzte hozzá a gyászoló édesanya.

A szülők úgy tudták, Jocó hivatalos egy születésnapi buliba, de a fiú ott fog aludni, így nem várták haza éjszaka. A négy barát azonban úgy döntött, autóba ül. Jocó az anyósülés mögött ült, a biztonsági övét nem kapcsolta be. A tragédiát Csaba száguldozása okozhatta, mely egy oszlopnak csapódással ért véget. Az autó többször megpördült, Jocó ajtaja ettől kinyítl, a 14 éves fiú pedig kizuhant. A helyszínen életét veszítette.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Csaba pánikba esett, magára hagyta a földön fekvő Jocót és hazament a még müködő autóval. Otthonról ő értesítette a rendőröket, majd biciklivel visszamnet a helyszínre.

Csaba szabadlábon védekezhet, a történtek őt is rendkívüli módon megviselték, de nyilatkozni egyelőre nem akart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.