Újabb enyhítések Horvátországban - Ezt kell tudnod, ha ide utazol nyaralni

enyhítések Horvátország nyaralás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntektől további enyhítések lépnek életbe Horvátországban, a korábbi 25 fő helyett száz főig lehet nyilvános rendezvényeket és összejöveteleket tartani, zárt térben engedélyezik a sportolást, valamint az éttermek számára a beltéri kiszolgálást, és a határátlépésen is könnyítenek a kiskorúak számára - jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület szerdai sajtótájékoztatóján.

A létszámkorlátozás alól két terület kivétel. A temetésekre nem vonatkozik többé létszámhatár, az esküvőket 120 főig lehet megrendezni, azzal a feltétellel, hogy a résztvevőknek rendelkezniük kell védettségi igazolással. Engedélyezik zárt térben a sportolást, kivéve az iskolákban.
Nyílt térben lehetőség lesz szakkiállítások és vásárok megrendezésére, de kötelező lesz a maszk viselése.

Azon vendéglátóhelyek számára, amelyek ételt szolgálnak fel, és rendelkeznek a minimális műszaki feltétételekkel, engedélyezik a beltéri helyiségek használatát. A kávézók és más egységek, amelyek csak italt szolgálnak fel, továbbra is csak teraszokon és kerthelyiségekben fogadhatják a vendégeket. Az üzletek és a vendéglátóhelyek a korábbi 22 óra helyett 23 óráig tarthatnak nyitva. A kulturális összejöveteleken, kiállításokon, koncerteken, valamint a vallási szertartásokon a korábbi hét négyzetméter helyett négy négyzetéteren tartózkodhat egy ember.

Zágráb enyhített a határátlépési feltételeken is a kiskorúak számára. A gyerekeknek - akik szüleikkel utaznak - tizenkét éves korig nem kell teszt, ez a korhatár korábban hét év volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.