Horror: óriáspókok tartják rettegésben Szegedet és környékét

Forrás: Szabo Akos -
óriáspók pók pókfóbia szongáriai cselőpók Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rejtélyes óriáspókok lepték el Szegedet és a környező Algyőt is. A lakosok egyre inkább aggódnak a szőrös és néhol ököl méretű állatok miatt. 

Csányi István a Ripostnak mesélt arról, hogy először az utcán fedezte fel az óriáspókot, amikor hazafelé tartott. Szerette volna lefényképezni, de a pók rögtön agresszívan közeledett felé. A férfi a Szegedtől 15 kilométerre fekvő Algyőn dolgozik, legközelebb itt pillantott meg egy hasonló óriáspókot. A pók beleesett egy gödör vízbe, megmentették és végre volt alkalmuk jobban szemügyre venni. A férfi ki is rakta a képet egy zárt csoportba a következő szöveggel:

Védett állatnak számít a szongáriai cselőpók Forrás: Szabo Akos

A kommentelők már Szeged felgyújtását követelték, amikor is kiderült, hogy valójában egy ártatlan pókfajtáról van szó. A szongáriai cselőpók hazánk legnagyobbik pókja, jellemzően az Alföld, valamint a Duna-Tisza-köze homokos szikes pusztáin fordul elő, ahol a talajba mélyített függőleges lyukakban húzza meg magát, ahonnan főleg alkonyatkor mászik elő vadászni. Mivel védett állat, nem szabad eltaposni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.