Több mint hatvan iskolában van érvényben járványügyi intézkedés a koronavírus miatt

COVID-19 járványügyi adatok járványügyi intézkedések koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába csengett le a vírus harmadik hulláma, jelenleg is legalább 65-70 iskolában vannak érvényben különböző járványügyi intézkedések.

Bár pozitív változást mutatnak a vírus adatok, és jóval alacsonyabb a fertőzések száma az oktatási intézményekben, még mindig több mint hatvan iskolában van hatályban valamilyen járványügyi intézkedés - írja a Népszava.

A lap értesülései szerint az óvodák 0,15 százalékának és az iskolák 0,5 százalékának egy-egy csoportját vagy osztályát érinti rendkívüli szünet, illetve digitális oktatás.

Ez, amennyiben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által említett 13 500 oktatási intézménnyel számolva, nagyjából 65-70 iskolát jelent, amit érint valamilyen járványügyi intézkedés.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezeének ügyvivője úgy véli, az adatok nem igazán fedik a valóságot, és ennél jóval több fertőzött lehet az intézményekben.

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.