Orbán Viktor fontos bejelentést tett: így változik az oltási rend hazánkban

bejelentés védettségi igazolvány védőoltás tömeges oltás Orbán Viktor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a járványhelyzetről és az ezzel kapcsolatos változásokról.

Orbán Viktor beszédében kiemelte, hogy 17 millió adag vakcina lesz Magyarországon év végéig, így biztonságban vagyunk. Amennyiben szükséges és csökkene az átoltottság, akkor is tudnánk újra oltatni.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mivel egyre kevesebben regisztrálnak az oltásra, így a tömeges oltásról átállunk a készenléti oltásra. Van még 2 és fél millió ember, aki nem kapott védőoltást, miattuk fenn kell tartani néhány oltóhelyet, de már nem lesz olyan kényelmes a helyzet, mint régen.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a 12-15 évesek beoltásával kapcsolatban óvatosnak kell lenni, az ő esetükben nem fognak oltási kampányt indítani. De amenyiben a szülők szeretnék beoltatni gyermeküket, lesz rá lehetőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.