12 állammal kötött megállapodást Magyarország a védettségi igazolások elfogadásáról

Forrás: MTI/Kormany.Hu/Botár Gergely -
védettségi igazolvány utazás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarország már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelő operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert közölte: a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik ütemével összhangban folyamatosan változnak a Magyarországra történő beutazás szabályai.

A Magyarországra személyforgalomban történő beutazási korlátozások nem vonatkoznak arra az emberre - és a felügyelete alatt álló kiskorúra -, akinek olyan ország által kiállított védettségi igazolása van, amellyel Magyarország kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról, vagy amelynek a védettségi igazolását Magyarország egyoldalúan elismerte - mondta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese
.
Kiss Róbert hozzátette: a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodások kiegészülnek a Ciprusi Köztársasággal kötött kétoldalú megállapodással.
Kiemelte: Magyarország már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról, ebből három - a Horvát Köztársaság, a Szerb Köztársaság és a Szlovén Köztársaság - szomszédos ország.

Kiss Róbert bejelentette azt is, hogy legközelebb pénteken tart sajtótájékoztatót az operatív törzs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.