Újra megmérték a koronavírus-koncentrációját a szennyvízben, ez lett az eredmény

Forrás: duxX/shutterstock.com -
NNK szennyvíz koronavírus koronavírus-koncentráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyetlen vizsgált város szennyvízmintájában sem emelkedett a koronavírus örökítőanyagának mennyisége, a minták többségében már alacsony koncentrációt mértek - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai alapján a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati portálon megjelent közlemény szerint a 22 vizsgált szennyvízminta közül húsznál alacsony, kettőnél mérsékelt koncentrációt mértek. Kilenc helyszínen csökkenés, a többi helyszínen stagnálás volt tapasztalható.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta: határozottan csökken a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapest északi és központi szennyvíztisztítójában, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.