Ilyen állapotban vannak most az ikerlányok, akikre krokodil támadt

Forrás: -
ikrek krokodil támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megmenekültek az angol ikerlányok, akikre krokodil támadt egy mexikói lagúnában, egyiküket a baleset után kómában kellett tartani.

A 28 éves Laurie ikrek egyike, Melissa a hétvégi balesetben szerzett sebesülésektől vérmérgezést kapott, ezért kellett mesterséges kómát előidézni. Péntekre mindkét lány jobban lett, a BBC hírportáljának adtak interjút.

Az ikrek barátaikkal folyami túrán vettek részt Mexikóban, a Manialtepec-lagúnában. A sekély víz krokodilok élőhelye, és a csoport nem tudta, hogy éppen költési időszak van. A másik ikerlány, Georgia elmondása szerint szóltak a túravezetőnek, hogy a folyószakasz úgy néz ki, mint ahol krokodilok tanyáznak. A túravezető valószínűleg német volt, és mint kiderült, a helyi hatóságoknál nem regisztrálták, a baleset óta el is tűnt. A túravezető ragaszkodott ahhoz, hogy a víz biztonságos, fürödhetnek benne. Amíg a csoport a napfényes délutánon - nem éjjel, ahogy az első híradások szóltak - a vízben úszott, Melissát hirtelen a felszín alá rántotta valami. Egy helyi környezetvédő szerint valószínűleg fiókáit védelmező nőstény krokodil támadott a lányra, háromszor harapta meg a hasán és a lábán. Testvére ütni kezdte az állat orrát, egyik társuk a partra úszott, segítséget kért, de addigra már egy arra járó turistahajóból is észrevették őket és segítettek nekik.

Az ikerlányoknak azt mondta a túravezető, hogy a víz biztonságos, pedig az krokodilok élőhelyeként szolgált Forrás:

Lalo Escamilla a hajót vezető helyi ornitológus elmondta, hogy a megfelelően képzett vízitúra-vezető hajósokat aggasztja, hogy az ismeretlen túravezetők felelőtlen akciói veszélyeztetik az üzletágat.
Melissa életveszélyesen megsérül, tüdejébe víz került, később vérmérgezést is kapott, a magánkórházban, ahol kezelték, már magához tért a mesterséges kómából. A teljes felépüléshez vezető útja azonban még hosszú lesz - mondta el testvére, aki könnyebben sebesült csak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.