Agyonlőttek két embert egy turistaparadicsomban: jet-skikkel menekültek a támadók

Cancun lövöldözés Mexikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Agyonlőttek két embert a mexikói Cancún strandján, egy turista megsebesült - közölte Quintana Roo állam ügyészsége pénteken.

A helyi sajtó szerint az egyik visszapattanó lövedéktől megsebesült amerikai nőt kórházba szállították. Helyi idő szerint péntek délután ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak a Playa Tortugas strand egyik bejáratánál két, helyben dolgozó férfira, majd jet-skik segítségével elmenekültek a helyszínről.

Agyonlőttek két embert a mexikói Cancún strandján - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Mexikó egész területén, így a turisták körében népszerű, karib-tengeri partvidéken található Cancún és Tulum városokban is bűnözői csoportok működnek, amelyek főként az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-kereskedelemből, emberrablásból és zsarolásból élnek. Az egymással rivalizáló bandáknak gyakran vannak kapcsolataik korrupt politikusokkal és a biztonsági erőkkel.

A legfrissebb statisztikák szerint nem utolsó sorban a kölcsönös leszámolások miatt az utóbbi időben naponta majdnem száz gyilkosságot regisztrálnak az országban. A bűncselekmények többségét sosem sikerül feltárni.

Mindemellett több mint 88 ezer embert tartanak nyilván eltűntként az országban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.