Újabb halálos vírus terjed - ketten már kórházba kerültek az Egyesült Királyságban

Egyesült Királyság vírus halálos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindkét személy majomhímlővel került kórházba az Egyesült Királyságban. Kiderült, hogy külföldön kapták el a betegséget. 

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter jelentette be a hírt, miszerint két ember került kórházba majomhímlővel ez Egyesült Királyságban.

A majomhimlő egy olyan ritka, halálos vírus, mely elsősorban Afrika középső és nyugati részén fordul elő.

A fertőzött kezdetben belázasodik és fájdalmak gyötrik, később pedig a himlőkre jellemző kiütések jelennek meg a bőrén. Nevét onnan kapta, hogy elsőszámú hordozói a majmok, de ezen felül egyes mókusfajtákban is kimutatták már a betegséget.

A miniszter elárulta, hogy mindkét fertőzöttet Wales északi részén azonosították, és az egyik beteget átszállították a liverpooli kórházba. Hozzátette:

a betegség egyelőre alacsony kockázatot jelent a széles tömegek számára

- írja a BBC.

Újabb halálos vírus terjed: ketten is kórházba kerültek majomhimlővel az Egyesült Királyságban (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Liverpooli Egyetemi Kórház szóvivője is megerősítette a hírt, miszerint az intézményben ápolnak egy majomhimlővel fertőzött embert. A fertőzött egyelőre nem jelent veszélyt sem az intézmény dolgozóira, sem pedig a többi betegre - jelentette ki.

A walesi közegészségügy közleménye szerint mindkét fertőzött külföldön kapta el a betegségset. A fertőzöttek egy háztartásban élnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.