Mindenkit beoltottak koronavírus ellen, mégis pozitív tesztet produkált két turista egy tengerjárón

üdülőhajó covid oltás koronavírus pozitív teszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár kizárólag oltott utasokat engedtek fel a Celebrity Millennium nevű tengerjáróra, két turista pozitív koronavírus-tesztet produkált.

A Celebrity Millennium fedélzetén két turista pozitív koronavírus-tesztet produkált a Karib-tengeri kiruccanás során, azonban senki nem érti, hogy fordulhatott ez elő, miután minden egyes utas megkapta már a védőoltást.

A két érintett személyt azonnal elkülönítették, és elkezdték a kontaktkutatást is, nehogy az egész hajón végigszaladjon a fertőzés. A két fertőzött egyébként semmilyen tünetet nem produkált. A történetben az a legérdekesebb, hogy a felszállás előtt az összes utasnak bizonyítania kellett, hogy van oltása, és egy 72 órán belül készült negatív tesztet is fel kellett mutatniuk.

Köztudott, hogy az oltott emberek is elkaphatják a vírust, csak náluk enyhébb lefolyással jár, vagy akár teljesen tünetmentes is lehet a fertőzés. A hajót egyébként Venezuela környékén állították meg, és utána visszafordítják Sint Maarten felé - adta hírül a Daily Mail.

Képünk illusztráció. Forrás: NAN728/Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.