19 éve egy fiatal lány lelőtte nevelőapját, aki állítása szerint éveken keresztül szexuálisan zaklatta őt. Akkor az egész ország Simek Kitti mellé állt, ám úgy tűnik, ez mára megváltozott.

A 14 éves Simek Kitti előre megfontolt szándékkal lőtte agyon alvó nevelőapját, aki a lány állítása szerint szexuálisan bántalmazta őt éveken át. Az egész ország Kitti mellé állt, büntetése is csupán két év letöltendő börtön lett. Ám, miután megszületett a lánya, az akkori köztársasági elnök, Mádl Ferenc 2005-ben kegyelmet adott neki.

Pécs, 2004. január 27.Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

A most 33 éves Simek Kitti ugyan Hollandiában él, de nemrég hazatért, aminek lánya, a 17 éves Lívia édesapja nem örül.

Igen, igaz a hír, de nem kérünk Simek Kittiből! Mit képzel, hogy szó nélkül eltűnik, majd tizenhat év után beállít, hogy titokban külföldre csábítsa a gyerekemet? Ő csak bankjegyeket lát Liviben, én pedig a csöpp kislányt, aki odatotyogott hozzám és átölelt. Akinek esténként én mondtam mesét, ha beteg volt, csak én aggódtam érte, én öleltem, én ápoltam őt - mondta a Blikknek az aggódó édesapa.

A lap Líviával is beszélt, akivel anyja fondorlatos módon találkozott.

Gyanútlanul bekopogtam a nagynénémhez, erre Kitti nyitott ajtót. Rögtön felismertem őt, pedig két fejjel kisebb volt nálam. Sírva átölelt, de én nem éreztem semmit. Megrökönyödtem, amikor egy festett kavicsot adott ajándékba, talán azt hitte, még kislány vagyok. Aztán bemutatta az ötéves kisfiát, majd elmesélte, hogy Hollandiában él, egy étteremben dolgozik. Bár férjnél van, most zajlik a válópere. Azt hajtogatta, azonnal menjek vele Hollandiába, szerez munkát, akár újságkihordó is lehetek. Elárulta, azért ilyen sürgős az indulás, mert utánam több családi pótlékot kap a holland államtól. Nem tudtam rögtön dönteni, Kitti ideges lett, hogy ne szórakozzak vele, mert neki nincs pénze fölöslegesen Magyarországra jönni, hogy velem találkozgasson. Amikor megkérdeztem tőle, hogy az elmúlt tizenhat évben miért nem keresett, azt válaszolta, félt az elutasításomtól.   

Amikor később a lány megírta anyjának, hogy nem akar vele menni, mivel ő boldog itthon, durva választ kapott:

Erre ő dühös hangú válaszában nemes egyszerűséggel lekurvázott. Simek Kitti nem az anyám, egy szülő ilyet nem mond a gyerekének