Jó hírt közölt a WHO: a koronavírus-járvány kezdete óta nem volt erre példa

Forrás: 123rf.com -
WHO COVID-19 koronavírus-járvány fertőzöttek száma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét hét óta csökken a világon a napi új koronavírus-fertőzöttek száma, ami eddig a leghosszabb ilyen időszak a járvány kezdete óta - mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója hétfőn Genfben sajtótájékoztatón.

Rámutatott ugyanakkor arra, hogy a ragály halottjainak száma nem mérséklődik hasonló ütemben, naponta még mindig több mint tízezer ember veszti életét a fertőzés miatt. Felhívta rá a figyelmet: a járvány újabb élénkülését hozhatja, hogy nagyon egyenlőtlen a hozzájutás a koronavírus elleni vakcinákhoz a világon.

Illusztráció Forrás: 123rf.com

"A vírus gyorsabban terjed, mint az oltóanyagok globális szétosztása" - mondta, és felszólította a politikai vezetőket, hogy kötelezzék el magukat a bolygó népességének legalább 70 százalékos beoltottsága mellett, amelyet egy éven belül kellene elérni, és amihez 11 milliárd vakcinára lenne szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.