"Azt kiabálta: meg fogok ölni három embert” - kis híján vérfürdő helyszínévé vált a gyöngyösi városháza

Forrás: Shutterstock -
Gyöngyös Városháza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyöngyösi ámokfutó rontott be a városházára egy fegyverrel és egy késsel felfegyverkezve. Néhány dolgozó lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt hatalmas tragédia. 

A gyöngyösi polgármesteri hivatalba rontott be egy férfi pisztollyal és késsel felfegyverkezve. A hivatal dolgozóinak fellépésén múlt, hogy nem történt tragédia.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

"Nekem az őr annyit mondott utólag, hogy igyekezett gyorsan felmérni a helyzetet. Terelgette ki a dolgozókat az emelten, sokaknak így sikerült kikerülni a veszélyes területről. Eközben a férfi ráfogta a biztonsági őrre a fegyverét" - mondta. A biztonsági őr nem esett pánikba, később is higgadtan idézte fel a történteket. Nem sokkal később már az ügy sértettjeként tett vallomást a rendőrségen. És az is kiderült, hogy a férfi egy gáz-riasztó fegyvert fogott rá.

A titkárság egyik munkatársnője is beavatkozott a történtekbe, mint kiderült, ő korábbról ismerte V. Tamást, a támadót.

16 évvel korábban a polgármesteri hivatal munkatársaként dolgozott.

Próbálta megnyugtatni és szóval tartani.

A rendőrök percek alatt a helyszínre értek, hat szirénázó autó állta el a városháza bejáratát. Pillanatok alatt az emeleten voltak, úgy tudjuk, a férfi nem tanúsított ellenállást, azonnal földre vitték és bilincsbe verték.

V. Tamás a városháza közleménye szerint valóban évekig ott dolgozott. Kisfiát egyedül nevelte, rossz anyagi körülmények között éltek egy szociális bérlakásban. Azok, akik ismerték, meglepődtek azon, hogy ilyesmire képes.

V. Tamás ruhája zsebéből egy kés és egy elektromos sokkoló is előkerült, ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás, a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.