Széttépett egy férfit az országhatárra tévedt gyilkos medve

Fotó / AFP -
halál medve támadás Diósjenő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Medvetámadás történt Diósjenő környékén. Egy férfi vesztette életét.

Egy 57 éves férfi szétmarcangolt holtestére bukkantak a liptói Banskô-völgyben. Azóta több medveészlelést jelentettek hazánkból is írta a Bors.

Az országhatártól alig 200 kilométerre egy férfi holtestére találtak. Az orvosok azonnal megállapították, hogy a férfi biztos, hogy nem természetes úton hunyt el. Hiszen a fején, nyakán és az oldalán is harapásnyomokat fedeztek fel. Mivel a közelben több frissnek tűnő medvenyomot is találtak, valószínű, hogy egy vérmedve támadt rá a szerencsétlen emberre.

medve Fotó / AFP

„Ez lehet az első olyan medvetámadás Szlovákiában, amely ember halálával végződött, de egyelőre a boncolás eredményére várunk."

- mondta Marína Debnárová,az Állami Erdészet szóvivője.

Hazánkban is évről évre emelkedik a medveészlelések száma. Jellemzően az észak-magyarországi régiókban számolnak be hasonló jelenségről.

„Nagy valószínűséggel medvelábnyomot fényképeztek a mázsaháznál. A Nemzeti Park munkatársai még megerősítik a hírt, addig is az arra futóktól túrázóktól óvatosságot kérünk"

- figyelmeztette a lakosságot Diósjenő önkormányzata május elején.

Ezt tedd, ha medvével találkozol

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy medvék okoznak riadalmat. Íme, néhány tanács a kirándulóknak arra az esetre, ha esetleg összetalálkoznának egy medvével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.