Vészesen közeledik a világjárvány negyedik hulláma

Forrás: Shutterstock -
Anglia delta variáns negyedik hullám világjárvány koronavírus megbetegedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírek szerint Angliában már 73 halálos áldozatot követelt a koronavírus delta variáns, amely minden eddigi mutációnál fertőzőbb. 

Angliában annak ellenére, hogy magas az átoltottság aránya, 76 ezer ember kapta el a delta, azaz a koronavírus indiai variánsát. A legaggasztóbb pedig az, hogy csupán csak a megbetegedtek fele nem volt korábban beoltva.

Angliában a fertőzések 99 százalékát mostanra az indiai variáns teszi ki, Forrás: Shutterstock

Kiderült, hogy Angliában a fertőzések 99 százalékát mostanra az indiai variáns teszi ki, mely néhány hónap alatt teljesen kiszorította a koronavírus minden más mutációját. Naponta több mint 10 ezer új megbetegedést jelentenek be, és az ország különböző részein naponta 3-8 százalékkal növekszik a fertőzések száma - írta a Guardian.

Az a hír is napvilágot látott, hogy a delta mutáns gyorsabban terjed és jobban ellenáll a vakcinának, mint a Magyarországon a harmadik hullámban pusztító alfa variáns.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.