Közel 40 fokos hőség várható: az egészséges szervezetet is megterheli

Fotó: Koncz Márton - Origo -
kánikula időjárás hőség előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár záporokra, zivatarokra is számíthatunk, hatalmas forróság lesz a következő napokban. 

Vasárnap


Tikkasztó napsütésre számíthatunk, melyet csak kevés gomolyfelhő zavarhat. Esetleg estefelé néhol fordul elő frissítő zápor, zivatar. Országos hőség lesz 30-35 fokos maximumokkal. A keleti szél csak néha élénkül meg.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Hétfő


Napos, gomolyfelhős, igazi nyaralóidő várható. Inkább csak az északnyugati tájakra sodródhat be egy-egy zivatar. Marad a hőség, sőt néhol már forróság valószínű 35-36 fokos csúcsértékkel. A déli szél megélénkül.

Kedd és szerda


A forró napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja, továbbra is csak elvétve fordulhat elő zápor, vagy zivatar. Fokozódik a hőség: szerdán délkeleten akár 37-38 fokos forróság is lehet.

Az ilyen nagy meleg az egészséges szervezetet is megterheli, figyelmeztetett Müller Cecília tisztifőorvos.

Csütörtök


A megélénkülő északnyugati szél pár fokkal frissebb levegőt hoz hazánk térségébe, de még így is marad a kánikula 32°C körüli értékekkel. Elszórtan lehet zápor, zivatar a sok napsütés mellett - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.