Vigyázat! Ezekre az emberekre halálos veszélyt jelent a delta variáns

Forrás: Shutterstock -
halál Delta koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A delta variáns az egyik leggyorsabban terjedő változata a koronavírusnak. A legsebezhetőbb emberekre van a legnagyobb veszéllyel, vagyis azokra, akik nincsenek beoltva. 

A koronavírus delta variánsa az eddigi leggyorsabban terjedő változat, ami a legsebezhetőbb emberekre van a legnagyobb veszéllyel, vagyis azokra, akik nincsenek beoltva.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Azért is lehet halálosabb az előző mutációknál, mert hatékonyabban terjed az emberek között, és végül biztosan eljut olyanokhoz, akiknek szervezete nem tud ellenállni a fertőzésnek. "Végül megtalálja azokat a sebezhető személyeket, akik súlyosan megbetegszenek, kórházba kell szállítani őket, és esetleg meg is halhatnak" - mondta Mike Ryan, a WHO egészségügyi vészhelyzetekkel foglalkozó programjának ügyvezető igazgatója - írja a CNBC.

A WHO tisztviselői szerint egyes jelentésekből arra lehet következtetni, hogy a delta súlyosabb tüneteket is okoz, de ennek a megállapításához további vizsgálatokra van szükség. Legkésőbb őszre a delta variáns válik a domináns változattá mindenhol, de van olyan ország, ahol máris "átvette a vezetést". Az Egyesült Királyságban már ez az új mutáció okozza a legtöbb fertőzést. Az oltás az egyetlen megoldás, ezért sürgetik a gadag nemzeteket olóanyagok adományozására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.