Döbbenetes, mit fedeztek fel az egyik Balatonalmádin lévő strand közelében - Fotó

strand Balatonalmádi életveszélyes hajóroncs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár életveszélyes is lehet, ha valaki úgy dönt, kalandvágytól hajtva megpróbál felmászni a már szinte teljesen elrozsdásodott hajóroncsa, ami egy Balatonalmádin lévő strand közelében, a nádasban hever félig elsüllyedve.

A Veszprém megyei hírportál egyik olvasója fedezte fel a közel száz éves hajóroncsot, ami magányosan rozsdásodik a part mellett, a nádasban.

A VEOL értesülései szerint a roncs a Fogas névre keresztelt, közel százéves motoros halászhajó, amit Ausztriában gyártottak 1928-ban. Mint írják:

"A második világháború idején, 1944. december 1-jén a Fogast a balatonfüredi hajógyárban felfegyverezték, majd 11 évvel később leselejtezték és eladták. 1955 utáni sorsáról nincsenek információk, a Hajóregiszter oldalán 2008 óta közölnek fotókat az „ismeretlen tulajdonban lévő", egyre rosszabb állapotba kerülő hajótestről."

A Fogas hajó roncsa Forrás: Horn András/Hajóregiszter

A Veszprém megyei hírportál egyik olvasója fedezte fel a közel száz éves hajóroncsot,és felhívta a lap figyelmét arra, hogy milyen baleset- és életveszélyes lehet, ha valaki úgy dönt, felmászik rá.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság így reagált a roncsra:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.