Dr. Rusvai Miklós virológus szerint eddig lesz még velünk a koronavírus

Forrás: YouTube -
delta variáns maszkviselés COVID-19 Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Rusvai Miklós virológus szerint aggasztó, hogy a delta variáns sokkal gyorsabban fertőz, mint a korábban felfedezett mutációk, de 2-3 év múlva olyanná válik, mint az influenzajárvány.

Dr. Rusvai Miklós virológus az ATV adásában beszélt a koronavírus delta variánsáról. Elmondta, hogy sokkal gyorsabban és könnyebben fertőz, mint a brit mutáns, ezáltal azok az emberek vannak a legnagyobb veszélyben, akik még nem oltakoztak. A szakember nem tartja kizártnak, hogy a maszkhasználat eltörlése ideiglenes lesz csak, és ősszel arra kényszerülünk, hogy újra eltakarjuk az arcunkat. Szerinte a koronavírus-járvány 2-3 évig még biztosan az életünk része lesz, aztán olyanná válik, mint az influenza, egyszerűen hozzászokunk.

Rusvai Miklós virológus, egyetemi tanár, az MTA doktora Forrás: YouTube

"A többség szervezete szerintem két-három év múlva elfogadja majd a vírus jelenlétét, és hozzászokik. Attól kezdve pedig nem kell évente szurkáltatni magát annak, aki nem akarja" – mondta az MTA doktora, aki korábban arról is beszélt, hogy bizonyos csoportoknak valószínűleg szüksége lesz majd egy harmadik oltásra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.