Friss járványügyi adatok: egyetlen beteg hunyt el koronavírusban az elmúlt 24 órában

COVID-19 elhunytak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A beoltottak száma 5 486 514 fő, közülük 4 916 927 fő már a második oltását is megkapta. 52 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 128 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 992 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 738 782 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 39 354 főre csökkent. 126 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig 5 millió 449 ezren regisztráltak oltásra és 93%-uk már fel is vette azt. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az újraindítás következő fokozata 5,5 millió beoltottnál lép életbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.