Terrortámadásra készült a kecskeméti fiatal: a bizonyítékok hatására kénytelen volt vallani

terrortámadás Kecskemét merénylet bizonyíték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ügyészek bizonyítékokat tártak a terrortámadás tervezésével gyanúsított magyar fiatal elé, aki „folytatólagos" vallomást tett - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

Nyomozást folytatnak egy 21 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarországon.

A megalapozott gyanú a nyomozás során – az ügyben lefoglalt elektronikus adatok elemzése révén – tovább erősödött – tették hozzá.

Újabb bizonyítékokat tártak a fiatal elé - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Alexey Kudenko

A közlemény szerint a letartóztatás elrendelése óta két alkalommal is sor került a gyanúsított folytatólagos kihallgatására, amelynek keretében – a beszerzett újabb adatok alapján – az ügyészek már

bővebb tényállást közöltek a gyanúsítottal, továbbá bizonyítékokat tártak elé, és a férfi folytatólagos vallomásokat tett.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a nyomozás során igazságügyi szakértőt rendelt ki a terhelt elmeállapotának vizsgálatára, továbbá indítványt tett a gyanúsított június 2-án elrendelt letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására is.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója június elején, egy nappal a fiatal férfi elfogása után azt közölte az M1 aktuális csatornán, hogy a gyanúsított az Iszlám Állam által működtetett zárt fórumon kifejezetten ajánlkozott arra, hogy olyan típusú támadást hajtson végre Magyarországon, amely nagy tömegeket érint - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.