Tragédia Bécsben: két afgán bevándorló bedrogozott, majd meggyilkolt egy 13 éves lányt

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság Ausztria Bécs afgán migráns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nagyon sok a nyitott kérdés a 13 éves lány ügyében, akit szombat reggel találtak holtan Bécs Donaustadt kerületében. A gyilkossággal egy 16 és 18 éves afgán migránst gyanúsítanak. 

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy az áldozat milyen kapcsolatban állt az elkövetőkkel, de gyanítják, hogy ismerte őket. A két afgán fiú először bedrogozta a fiatal lányt, majd végeztek vele - írja a Kurier.

- nyilatkozta a belügyminiszter.

A két gyanúsított egyikének bűnügyi nyilvántartása van, elsősorban kábítószer-bűncselekmények miatt. Amennyiben bűnösségük beigazolódik, kitoloncolják őket Ausztriából. A gyanúsítottakat jelenleg kihallgatják, ez azonban a szokásosnál tovább tart, mivel nem beszélnek németül és a kihallgatás tolmácsokkal történik. A teljes boncolási eredmény és a toxikológiai vizsgálatok szintén függőben vannak.

Sajnos nem ritkák a gyermekgyilkosságok. Legutúbb arról írtunk, hogy egy 4-5 év körüli gyermekre az utcán találtak rá, ahol szó szerint a saját vérében úszott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.