Megdöbbentő eredmény: A Sinopharmmal oltottak egy részénél nem alakult ki semmilyen védelem

Forrás: AFP/Noel Celis -
Sinopharm oltás koronavírus védettség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Videoton gyár dolgozói körében önkéntes vizsgálat keretein belül mérték meg a koronavírus elleni oltások ellenanyagszintjét. A Sinopharm vakcinával kapcsolatban megdöbbentő eredmény született.

A Videoton gyárban elvégzett vizsgálatból kiderült, hogy

azok a Sinopharmmal oltott 60 felettiek, akiknek nincs antitestes védelmük, T-sejtes immunitással sem rendelkeznek. A Sinopharm oltása után a 60 évesek és a náluk idősebbek egyharmada esetében nem volt kimutatható ellenanyagszint.

"Amikor elérhetővé vált a T-sejtes immunitás mérése magánvállalatoknál, akkor ezt a vizsgálatot az érintettekkel egyetértésben megrendeltük azon Sinopharmmal oltottak számára, akiknek nem volt antitestes védelmük. Az érintett, ellenanyaggal nem rendelkező 60 éves vagy annál idősebb dolgozók közül egynek sem alakult ki a T-sejtes immunitása sem" - fejtette ki Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója.

A Sinopharmmal oltottak egy részénél semmilyen védelem nem alakult ki - derült ki egy vizsgálatból. Forrás: AFP/Noel Celis

A végzett vizsgálat alapján továbbá az is elmondható, hogy a Sinopharmon kívül az összes vizsgált vakcina, vagyis a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik elindította az antitestek termelését, kortól függetlenül - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Sinkó Ottó szerint, az eredmények tudatában, azonnal szükség lenne a harmadik dózis beadására, ami azonban a szabályok szerint tilos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.