Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, megtalálták az orosz távol-keleti Kamcsatka-félszigeten eltűnt AN-26-os típusú utasszállító gép roncsait a palanai légikikötőtől 3,8 kilométerre, a tengerben, és senki nem élte túl a balesetet - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata.

 A mentők a helyszínre tartanak - tette hozzá a tárca. A tájékoztatás szerint a sötétség beállta és a dagály kezdete nehezíti majd a kutatást és a mentést.

A gép fedélzetén 22 utassal és hattagú személyzettel, a régió fővárosából, Petropavlovszk-Kamcsatszkijból a félsziget északi részén 670 kilométerre fekvő Palana településre tartott. Az Ohotszki-tengerbe zuhant azt követően, hogy egy sziklának ütközött - mondta egy neve elhallgatását kérő forrás.
A baleset körülményeit már hozzávetőlegesen megállapították.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A repülőgép nehéz időjárási körülmények és rossz látási viszonyok között készült a leszálláshoz. Az első landolási kísérlet nem sikerült, a második rárepülés közben pedig nekicsapódott egy sziklának. Azon nyomban összetört, darabjai a tengerbe zuhantak - közölték a mentők.

Az egyik feltételezés szerint a baleset oka a pilóta hibája lehetett a rossz látási viszonyok miatt. A személyzet előzőleg nem számolt be semmilyen meghibásodásról.

Értesülések szerint a gép utasai között volt egy építőipari vállalat helyi egységének vezérigazgatója. Korábban Tigil körzet hatóságai azt mondták a közszolgálati hírügynökségnek, hogy főként Palana lakosai voltak az eltűnt gép fedélzetén, mások között a település polgármestere, valamint a helyi közigazgatás három vezető beosztású tisztviselője.

A gépnek útja során végig a szárazföld fölött kellett repülnie, csak Palana előtt kellett kitérőt tennie a tenger fölé, hogy rá tudjon fordulni a leszállópályára.

Ez az AN-26-os 1982-ben állt forgalomba. Repülési engedélyt idén augusztus 30-áig kapott - derült ki elérhető információs forrásokból.

Forrás: MTI

Kapcsolódó hírekFiatal rendőrnő vesztette életét egy balesetben: szolgálatba indult, amikor megtörtént a tragédia