Pokoli hőség váltja a kánikulát: ezeken a napokon 40 fok lehet

Forrás: Shutterstock -
meleg kánikula hőség július
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kellemes nyári napok után ismét itt van a tikkasztó hőség. Valószínű azonban, hogy csak néhány napig lesz hatalmas forróság, aztán megint enyhül az idő. 

Kedd


Csak kevés felhő zavarja a forró júliusi napsütést. Eső nem lesz sehol sem. Az északi, majd a keleti szél gyenge marad. 29 és 34 fok közé melegszik a levegő, szinte már országos hőség lesz.

Szerda és csütörtök


Sok napsütésre, rekkenő hőségre számíthatunk. Esetleg csütörtökön estefelé nyugaton fordul elő helyi zivatar, addig marad a száraz idő. Fokozatosan tovább melegszik a levegő: szerdán 30-36, csütörtökön már 33-39°C valószínű. A keleti szél mérsékelt marad.

A szakember szerint ez a forróság veszélyesebb, mint a korábbiak. Ez az oka.

Péntek


A napsütés melletta Dunántúlon már magasra törnek a gomolyok, és itt egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Heves zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel. Egyelőre kitart a tikkasztó hőség: 35°C körüli értékeket mérhetünk.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

Szombat


A déli órákig többfelé várható zápor, zivatar; délután csökken a felhőzet. Felfrissül a levegő: a csúcsérték 25 és 33°C között változik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.