Hétfőn kezdődik a Blaha Lujza tér felújítása - Ilyen forgalomkorlátozásokra kell számítani

felújítás BKK Blaha Lujza forgalomkorlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn megkezdődnek a felújítási munkálatok a fővárosi Blaha Lujza téren. Az első ütemben az aluljáró födémjét szigetelik, ezért 10-12 hétig komolyabb forgalomkorlátozásra kell számítani a csomópontban. A tér felújítása várhatóan 2022 végére fejeződik be - mondta el a főpolgármester kabinetfőnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Balogh Samu közölte: a tér felújítása mellett az aluljárót felülről újraszigetelik, és emiatt a Rákóczi úton és a Nagykörúton is irányonként egy-egy forgalmi sávot le kell zárni.
A Rákóczi úton fennmarad a 2x2 sávos forgalom az autóknak, a buszközlekedést lámpaprogrammal, illetve elsőbbségadás biztosításával segítik. A Nagykörúton az első 10-12 hétben csak 2x1 sávon lehet majd közlekedni. Az érintett szakaszon megszűnik a kerékpársáv. Balogh Samu elmondta, a forgalmi rend kialakításakor konzultáltak a Magyar Autóklubbal is, és több javaslatukat is figyelembe vették.

A nagykörúti villamosok közlekedését nem kell korlátozni, a vágányok alatt ugyanis már korábban, a villamosvonal rekonstrukciójakor elvégezték a szükséges munkákat. A forgalomkorlátozás alatt a főváros felfüggeszti a VII. kerületben a forgalomcsillapítás egyes részeit, így a Wesselényi utca és a Dohány utca teljes hosszában átjárható lesz a Károly körút és a Nagykörút között.

A kabinetfőnök kitért arra is, hogy a korábbi terveket átdolgozták, ennek köszönhetően a tér zöldebb lesz, és megteremtik a Rákóczi úti és a Népszínház utcai villamosok bekötésének lehetőségét is.
Azt mondta, a beruházás nyomán a tér zöldebb lesz, az eredetileg tervezetthez képest több fát ültetnek, valamint akadálymentessé válik a csomópont és lesz nyilvános vécé is.

A tér használatát és a gyalogosforgalmat a felújítás befejezéséig, 2022 végéig korlátozzák - közölte Balogh Samu.

A forgalmi változásokról szólva elmondta, a felújítás közben a téren lesznek gyalogosfolyosók, az aluljáró megközelíthető lesz. A felújítás közben folyamatosan megközelíthetők maradnak a busz- és villamosmegállók. A tér belső, legnagyobb részét viszont a felújítás teljes idejére lezárják.

További friss hírek:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.