Kockakővel dobták be egy busz ablakát, megsérült egy csecsemő

Forrás: Shutterstock -
8E busz Budapesti Rendőr-főkapitányság csecsemő sérülés baleset kockakő busz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy négyhónapos csecsemő megsérült, miután egy férfi kockakővel bedobta egy busz ablakát Budapesten. A férfit, aki már többször dobált meg buszokat, elkapták - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a férfi szombat este a főváros VIII. kerületében, a Rákóczi úton a Keleti pályaudvar felé haladó 8E busz ablakát dobta be kockakővel. Az utastérbe repülő kő nem talált el senkit, de az üvegszilánkok felsértették egy édesanyjával utazó négyhónapos csecsemő fejét. A rendőrök járőrautóval vitték kórházba a vérző gyermeket, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök kedden elfogták a feltételezett elkövetőt.

Kockakővel dobták be egy busz ablakát, megsérült egy csecsemő (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az ügyben a BRFK büntetőeljárást indított. Az eljárás adatai szerint a VIII. kerületben élő férfi az elmúlt hónapokban hétszer dobta meg kővel a környéken közlekedő buszokat. Azokban az esetekben senki sem sérült meg.

A közlekedési nyomozók a 38 éves férfit közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.A férfi nem tett vallomást

- olvasható a BRFK közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.