Veszélyben vagyunk? Sűrű fekete füst tart Magyarország felé - Videó

füst mérgező Románia Magyarország robbanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tűz keletkezett csütörtök este egy nagyszalontai műanyaghulladék-gyűjtő és újra hasznosító raktárban. A sűrű füst a légkörbe került, és most Magyarország felé tart.

Tűz ütött ki csütörtök este a romániai Nagyszalontán a város szélén egy műanyaghulladék-gyűjtő és újrahasznosító raktárban. Szerencsére a tűz nem veszélyes a környék településeire, viszont

fekete és sűrű füst került a légkörbe, amely Magyarország felé tart, és már értesítették a magyar hatóságokat

- írja a Tények.hu.

A román határrendészet értesítette a magyar hatóságokat a közeledő környezetszennyezésről. A helyszínre 60 tűzoltót küldtek, akik kora délutánig eloltották a tüzet. A hulladéklerakóban 1300 újrahasznosítható műanyagot, és szemcsés felaprított huladékot tároltak. A tűz 8000 négyzetméteres térséget érintett, emberi sérüléseket nem okozott. A környezetszennyezés és az anyagi kár jelentős.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken délután azt nyilatkozta, hogy

Magyarországon nem észleltek mérgező anyagot a levegőben a romániai hulladéklerakatnál keletkezett tűz után.

Az OKF szóvivője elmondása alapján a katasztrófavédelmi mobillabor folyamatosan ott van a térségben, de mostanáig nem mutattak ki károsanyag-koncentrációt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.