A heves esőzések miatt legalább 120 ezer embert kell evakuálni: a legmagasabb szintű riasztást adták ki ezen a területen

Forrás: shutterstock -
esőzés Japán időjárás evakuálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 120 ezer ember evakuálását rendelték el Japán déli részén szombaton a heves esőzések miatt - közölte az NHK japán közszolgálati műsorszolgáltató.

A szokatlanul nagy mennyiségű csapadék miatt a meteorológiai intézet

az ötfokozatú skálán a legmagasabb szintű riasztást adta ki az ország harmadik legnagyobb szigetének számító Kjúsú három prefektúrájában.


Alig egy hete legalább kilencen haltak meg a Tokiótól délnyugatra található Sizuoka prefektúra Atami városában történt földcsuszamlás során.

Képünk illusztráció Forrás: shutterstock

A térségben egyre gyakoribb, hogy a sokévi átlagnál lényegesen több eső esik. Ennek következtében az elmúlt tíz esztendőben 1500 kisebb-nagyobb földcsuszamlás történt, kétszer több annál, mint amennyi az előző évtizedben - írja az MTI.

Mindeközben itthon a napokban megdőlt a melegrekord, emellett jégeső és zivatarok is voltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.