Kiadták a riasztást! Újabb felhőszakadás, jégeső, zivatarok várnak ránk

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
időjárás felhőszakadás jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható; sokfelé számítani kell záporra, zivatarra, sőt felhőszakadásra, jégesőre is – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az egész országra másodfokú riasztást adtak ki.

"Mint egy vizes szivacs... olyan lesz felettünk a légkör. A magasabb légrétegekben rengeteg kihullható víz található, ez pedig vasárnap nagy mértékű labilitással fog találkozni. A záporok, zivatarok kialakulására az ország minden részén szinte egyforma esélyek mutatkoznak, csak helyi konvergenciák döntik majd el, hogy hol "szakadnak ki a felhők". A veszélyjelzésünkben a vasárnapi napra a felhőszakadást emeltük ki, mint elsődleges veszélyforrást, de érdemes lesz továbbra is követni az eseményeket, és nézni a radart!" - írta Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.