Vascsővel, kaszával és harci kutyával támadtak rokonaikra: börtönbüntetés vár rájuk

Forrás: AFP/Jimmy Hansen -
bűncselekmény vádemelés támadás testi sértés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy férfi és öt fiatal rokona ellen emeltek vádat, mert szőlőkaróval, kaszával és harci kutyával támadtak rokonaikra.

A vád szerint az elsőrendű vádlott 2019. július 8-án egy vita során volt élettársát, valamint lányát felpofozta az utcán, mire a lánya élettársa közbelépett, ellökte a férfit. Az elsőrendű vádlott otthon családtagjainak azt állította, hogy lánya élettársa és családja bántalmazta. Ezután fiatalkorú fiával és saját testvérei gyermekeivel vascsövet, szőlőkarót, kaszát vettek magukhoz és egy harci kutyával elmentek a férfi lányának lakóhelyére.

A férfi és öt tettestársa kaszával, vascsővel és harci kutyával támadt rokonaira. Forrás: AFP/Jimmy Hansen

A vádlottak berúgták a kaput, a ház tulajdonosára ráuszították a kutyát, amely beleharapott a sértettbe. Az elsőrendű vádlott és fia a fején megütötte a sértettet, majd a férfi a fiával és négy unokaöccsével rátámadt a nő élettársára, ütötték a férfit és az élettársa védelmére kelő nőt is.

Az idősebb sértett életveszélyes, a nő nyolc napon túl gyógyuló, míg élettársa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a férfi, a fia és négy társa ellen. A férfire végrehajtandó börtönbüntetés, fiára fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés, bűnsegédként közreműködő társaikra felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a főügyészség.

Pár napja Karancskeszin is elfajult a vita: bajonettel, ököllel és karóval bántalmazta egymást egy 29 és egy 39 éves férfi.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.