Itt vannak a friss adatok: ennyien fertőződtek és haltak meg mára koronavírusban Magyarországon

elhunytak száma Magyarország fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A beoltottak száma 5 573 557 fő, közülük 5 311 557 fő már a második oltását is megkapta. 25 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 889 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 019 fő. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 743 449 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 35 421 főre csökkent. 77 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást. Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország.

A delta vírusmutáns több európai országban erősen terjed, ezért kérik, aki még nem oltatta be magát, tegye meg azt! A megelőzés érdekében az Operatív Törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként lehetővé tették a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től. Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

A szakértő elárulta, hogy kerülhető el az újabb koronavírus-hullám: ezt kell tennünk



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.