A szakemberek szerint Magyarországon a negyedik hullám lesz az utolsó nagy kör, és az esetleges ötödik járványhullám már inkább a téli járványokhoz lesz hasonló.

Az elmúlt hetekben ismét aggasztó hírek érkeztek a koronavírussal kapcsolatban. A delta variáns sokkal agresszívabb, mint az elődei, a virológusok pedig arra figyelmeztettek minket, hogy két oltás valószínűleg nem jelent majd 100%-os védelmet a fertőzés ellen. Nem csoda, ha a lakosság többsége úgy gondolja, soha nem fogja visszakapni a régi életét.

A járványok modellezésével is foglalkozó Vattay Gábor kedden azonban az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, hogy nagy valószínűséggel a negyedik hullám lesz az utolsó nagy kör.

A negyedik hullám lehet az utolsó.Forrás: 123rf.com

A delta-variánsnál két hónap is eltelhet úgy, hogy ugyan sok esetet észlelünk, de alig halnak majd meg emberek. Az esetleges ötödik járványhullám már inkább a téli járványokhoz lesz hasonló. Ez bele fog épülni a téli járványokba, ahogy azt az influenzánál vagy a megfázásos megbetegedéseknél megszoktuk. - mondta a szakember a rádióban.

Vattay Gábor optimistán tekint a negyedik hullámra, így elmondása szerint a járvány még szeptemberre sem fog egy olyan mértéket elérni, ami miatt már külön intézkedéseket kell majd bevezetni.

Forrás: promotions.hu