Nagy forróság várható: ekkor számíthatsz frissítő záporra

Forrás: Shutterstock -
zivatar meleg időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A meteorológusok szerint rekkenő hőség jön, a jó hír azonban, hogy záporok frissítik fel időről időre a levegőt. 

Vasárnap


A reggeli órákig a Dunántúlon, estétől az északi tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. Egyébként napos, gomolyfelhős, meleg időre számíthatunk. A déli szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 30-35 fokos, országos hőség lesz.

Forrás: Shutterstock


Hétfő


Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ismét főleg hajnalban, valamint az esti óráktól fordulhatnak elő frissítő zivatarok, záporok. 31 és 37 fok közötti rekkenő hőség, délen már forróság várható.

Kedd


Fátyolfelhők zavarják a forró július végi napsütést, estig nem lesz csapadék. Későbbestefelé északnyugatra már besodródhat zivatar. 35 fok körüli forró időnk lesz. A délnyugati szél gyakran élénkül meg.

Szerda és csütörtök


Sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre van kilátás. Igazi strandidő valószínű 30-36°C közötti maximumokkal. Mérsékelt marad az északkeletire forduló légmozgás - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.