Rubint Rékának rengeteg gyűlülködéssel kell szembenéznie, de igyekszik helyén kezelni a támadásokat. Persze van, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Ilyen eset volt az, amikor el akarták gázolni. 

Hozzászokott Rubint Réka ahhoz, hogy megosztó személy, de nincs is más választása. Legutóbb azért tört ki körülötte botrány, mert az Operaház felkérte, hogy nőnap alkalmából tartson egyetlen egy edzést az arra jelentkező kollégáknak. Ez pedig egy balettművésznél kiverte a biztosítékot

Rubint Réka rengeteg gyűlölettel néz szembeForrás: Szabó Gábor/Origo

Nem ez az első olyan eset, amikor Rékának meg kell védenie magát. A Facebookon évek óta létezik egy olyan csoport, ahol az őket gyűlölők gyűlnek össze. 

A Facebookon létezik egy csoport, ami csak erről szól. Gyűlölködő, rettenetesen negatív energiával rendelkező emberek gyülekezete. Két embernek van ilyen Magyarországon: Orbán Viktornak és nekünk. Már majdnem tíz éve létezik ez a csoport. Mostanra a Nemzeti Nyomozóiroda is foglalkozik a dologgal, ugyanis a Facebook még mindig nem tiltotta ezt a csoportot, pedig messze kimeríti a Facebook szabályzatát. Volt idő, amikor figyelemmel követtem az ott zajló eseményeket, de mivel hozzám nem tesz, viszont az időmből és az energiámból elvesz, ezért elengedtem a képzeletbeli kötél végét, hagy rángassák kedvükre. Egy galambot hiába akarsz megtanítani sakkozni, mindig fel fogja borítani a bábukat" - mondta Réka a 168 órának. Elárulta, volt, hogy a csoport egyik tagja el akarta gázolni. 

"Például előfordult, hogy terhesen átkeltem egy zebrán, a kezemben Larát fogtam. Az úton pont a csoport egyik tagja engedett át, lefotózott, a poszthoz pedig az alábbi szöveget írta: »Percekig gondolkodtam, hogy a gázra vagy a fékre lépjek«. Alatta mentek a gyűlölködő kommentek ezerrel. Sokan azt kívánták, bár elütött volna. Mások lekurváztak. Volt olyan is, hogy eljöttek egy teltházas fellépésemre, lefotóztak, a poszt szövege pedig a következőképpen szólt: »Hoztam egy kis savat, csak azért nem öntöttem Réka szemébe, mert ott köröztek a biztonságiak«. Ez a megnyilvánulás tisztán tükrözi ennek a csoportnak az elmeállapotát és a lelki világát" - osztotta meg a történteket. Azt is elárulta, szerinte mi lehet ennek a rengeteg gyűlöletnek a kiváltó oka.

"Felmerült bennem, mi lehet a bűnöm ezeknek az embereknek a szemében. Rájöttem. Vidékről, fiatal lányként, semmilyen segítséget nem kapva végig jártam egy nagyon kemény utat, majd 23 évesen megismertem Magyarország legismertebb trénerét, Norbit, aki a férjem lett. 20 éve a legnagyobb harmóniában és szerelemben élünk együtt. 43 évesen egy ilyen testben élek. Három gyönyörű, egészséges, normál értékrendű, két lábbal a földön járó gyereket nevelek, akik előre köszönnek bárkinek. 11 éve minden kedden 18 óra 30 perckor megtöltöm a Rozsnyai utcai sportcsarnokot. Nyilván ebben rengeteg munka van, de aki valaha már elért valamilyen sikert az életében, az nem irigyel semmit, pontosan tudja, miről beszélek" - mondta.