Sokan a szülőket hibáztatják a Balatonba fulladt testvérpár halála miatt: "A szülő a felelős a gyerekeiért!"

halál testvérpár tragédia Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, felfoghatatlan tragédia történt tegnap délután a Balatonnál, miután egy 13, illetve egy 17 éves fiú a tóba fulladt Alsóbélatelepnél. A két tizenéves fiú felfújható matracokról esett a Balatonba, amíg a szüleik és harmadik testvérük a parton voltak. Sokan a szülőket hibáztatják a gyermekek halála miatt.

A 13 és 17 éves fiú úszástudása nem volt megfelelő ahhoz, hogy mély vízbe menjenek, így esélyük sem volt, miután gumimatracuk a bójákon túl sodorta őket. Azt egyelőre nem tudni, hogyan és miért csúsztak a vízbe a matracokról a fiatalok.

A Jászberényben élő család egy nappal a tragédia előtt érkezett a Balatonhoz. A szüleik és harmadik testvérük a tragédia idején a parton tartózkodtak. Végül a szülők arra lettek figyelmesek, hogy már nem látják a fiaikat a matracokon, ezután értesítették a vízimentősöket.

A történtek miatt a legtöbben a szülőket okolják, akiket durva vádakkal illettek kommentben a Balaton Környéke megosztott cikke alatt.

A kép illusztráció Forrás: Vera Petrunina / Shutterstock

"Felháborító, hogy vannak szülők, felnőttek akik tudják, hogy gyerekeik nem tudnak úszni és felelőtlenül beengedik őket a mély vízbe....ezzel foglalkozzanak !!!!!!!"

– írta az egyik felháborodott kommentelő.

"Az agyamba nem fér, hogy a szülők a parton a gyerek a vízben.....ha már nem figyeltek arra hogy megtanuljanak a csemetéik úszni"

- írta egy másik hozzászóló.

"A szülő a felelős a gyerekeiért! ! Hiába tinik!! kiskorúak!! Eleve ha nem tudnak úszni miért engedik be mellény nélkül matraccal ráadásul! Ha könyörögtek nekik állítólag a szülök jöjjenek ki fel emelem a seggem a partról és be megyek értük és ki hozom őket! Itt a szülők rájuk hagyták mert nem fogadtak nekik szót ez meg nevelés kérdése megint csak!"

- kommentelte egy harmadik fél.

Akadtak olyanok is, akik őszinte részvétüket nyilvánította ki a gyászolóknak:

"Két fiatal élet veszett oda, mert nem tudtak úszni, mégis bementek a mély vízbe egy labilis matraccal, szomorú tanulság legyen ez mindenkinek, a gyermeket meg kell tanítani úszni és sajnos még az sem jelent teljes biztonságot, a nyár a szabadság érzése felülír minden óvatosságot, a két gyermek nagy árat fizetett az amúgy csodálatos fürdőzésért. Nagyon sajnálom őket is és a szülőket is, ilyen sorsot senki nem érdemel és a szülők sem, hogy egy ilyen veszteséggel kell tovább folytatni az életüket. Drága gyermekek nyugodjatok békében, a családnak őszinte részvétem" - írta egy idős asszony.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.