Szomorú: A pályán, verseny közben vesztette életét a 14 éves sportoló

halál tinédzser gyász Spanyolország gyorsasági motor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hugo Millán Gracia, a spanyolok tehetséges motorosa vasárnap az európai tehetségek számára kiírt, European Talent Cup sorozat aragóniai nagydíján hunyt el. Hugo mindössze 14 éves volt.

Felfoghatatlan, ami Hugo Millán Graciával történt vasárnap az European Talent Cup sorozat aragóniai nagydíján.

Az alig 14 éves versenyző

13 körrel a vége előtt a középmezőnyben haladt, amikor az egyik kanyarban lerepült a motorról, majd miközben próbált talpra állni, egy másik versenyző, a mögötte érkező lengyel Milan Leon Pawelec elütötte.

A versenyt azonnal leállították és a fiatak versenyzőt mentőhelikopterrel azonnal a zaragozai kórházba szállították, az életét azonban az orvosok már nem tudták megmenteni.

Millán kivételes tehetség volt, a Nemzetközi Motor Szövetség (FIM) CEV Repsol-sorozatában pályafutása eddigi legsikeresebb szezonját teljesítette: kétszer szerezte meg a rajtelsőséget, valamint összesen négy dobogós helyezéssel második helyen állt az összetett pontversenyben. A teljesítménye rendkívül kiegyensúlyozott volt, a hat forduló alatt egyszer sem végzett a 8. pozíciónál rosszabb helyen.

A tragikusan elhunyt fiatalról nyolcszoros gyorsasági motoros világbajnok Marc Márquez is megemlékezett, aki őszinte részvétét nyilvánította a fiú családjának, barátainak és a csapatának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.