Szívfacsaró döntésre szánta el magát a Balatonba fulladt testvérpár édesapja

Forrás: Shutterstock -
halál testvérpár Balaton édesapa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jászberényi Pongrácz család szombaton érkezett Fonyódra nyaralni. Egy napig minden csodás volt, másnap aztán megtörtént a tragédia: a 13 éves Zoltán és a 17 éves Tamás vízbe fulladt. Édesapjuk szívszaggató döntést hozott: nem rendeznek hagyományos koporsós temetést az elhunyt testvérpárnak.

Még mindig felfoghatatlan a tragédia, ami a hétvégén történt a Balatonnál, Alsóbélatelepnél, amikor két jászberényi testvérpár matracukról a vízbe esett és megfulladt.

A gyászoló szülők a történtek után képtelenek voltak elhagyni a Balatont, egész éjszaka virrasztottak.

"A boncolásra pénteken kerülhet sor, a hamvasztás pedig majd csak utána lesz. Végül pedig majd postán fogjuk megkapni az urnákat. Hagyományos, koporsós temetést nem rendezünk, képtelenek lennénk kijárni a gyerekeinkhez a temetőbe. Itthon fogjuk őrizni az urnájukat magunknál a házban"

– mondta a Blikknek a gyászoló édesapa, Sándor.

Komoly döntésre szánta el magát a Balatonba fulladt testvérpár édesapja (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A szülők harmadik gyermekükkel a parton voltak, amikor megtörtént a tragédia.

"Szegény húguk mindenképp szerette volna még utoljára látni őket. Szerencsére a ravatalozóban is megengedték ezt neki. Nagyon jó testvérek voltak, talán Dominikának lesz a legnehezebb feldolgozni ezt az egészet. A bátyjai még a számítógépen is mindig olyannal játszottak, amivel mindhárman tudtak együtt. A kisebbik, Zoli most ment volna a nyolcadik osztályba, kitűnő tanuló volt, gyermekorvos akart lenni. A bátyja, Tomi szakácsnak tanult. 20 éves testvérük már külön élt tőlünk, ő rendőrnek készül. Ő is teljesen összetört a hír hallatán.

Mind a négy gyermekünket a saját erőnkből neveltük. A kislányunk miatt most mindenképpen erősnek kell maradnunk"

- mondta megtörten a férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.