Hosszú Katinka édesapja megszólalt: ezt kéri az úszónő édesapja a kommentelőktől

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek -
úszás Hosszú Katinka olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka rengeteg támadást kap, mióta visszalépett a 200 méter pillangótól és hetedik lett a 200 méter vegyesen. Az olimpiai bajnok úszónő elmondta, tudja, hogy rosszul úszott, pedig mindent kiadott magából. Kommentek százai támadták vártnál gyengébb eredményeiért Katinkát, sokan - köztük celebek - azonban védelmükbe vették, édesapja pedig arról beszélt, szerinte miért nem hozhatta a formáját lánya. 

"Ez van, de nincs semmi baj Katinka teljesítményével, ez nem egy tragédia. A szurkolóktól is annyit kérek, ne bántsák a lányomat. A koronavírus miatt kialakult helyzet és kényszerszünet nagyon rosszat tett neki, nagyon megnehezítette a felkészülését és a formaidőzítését. Ez sajnos vitathatatlan. A másik, hogy azért Katka már harminckét éves, a mezőnyben szinte mindenki fiatalabb nála. Nyilván a versenysportban nem ideális, ha valaki harminckét éves, lehet, hogy hosszú volt már neki ez a táv" - nyilatkozta a Borsnak Hosszú István.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Katinka korábban így kommentálta az elért eredményeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.