katasztrófavédelem strand Törökszentmiklós kiürítés klórgáz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtök reggel mérgező klórgáz került a levegőbe a törökszentmiklósi strandon, a területet kiürítették, egy embert kórházba szállítottak a mentők.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál beszámolója szerint, a törökszentmiklósi strand munkatársa és a beszállító cég alkalmazottja a tisztításhoz használt vegyszert fejtették át a gépházban, azonban rossz tartályt használtak, így körülbelül tizenöt liter sósav került a hipóra. A gépész azonnal elzárta a szivattyút, de addigra már valamennyi klórgáz felszabadult, és a levegőbe került - írja a Tények.hu.

A strandot azonnal ki kellett üríteni. Forrás: Shutterstock

A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi mobillabor, akik klórgáz koncentrációt mértek. Ezért a törökszentmiklósi és szolnoki tűzoltók kiürítették a strandot. A mobillabor munkatársai a délelőtti órákban folyamatosan figyelték a klórgáz koncentráció mértékét, amely szerencsére azóta csökkent - mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A vegyszer semlegesítéséig és a gépház kiszellőztetéséig elővigyázatosságból nem engednek vendéget a fürdőbe. Egy munkatársat megfigyelésre kórházba szállították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.