Scarlett Johansson bekeményített: 50 millió dolláros pert indít

Forrás: Photo12 via AFP -
Scarlett Johansson per A Fekete Özvegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Scarlett Johanssonnal nem lehet szórakozni: a színésznő a Fekete Özvegy forgalmazása miatt perelte be a Disney-t. Szerződésszegéssel vádolja őket.

Návai Anikó után - aki összeollózott interjút közölt a színésznővel - most Scarlett Johansson a Disney-vel száll harcba. A sztár bepereli az óriáscéget új filmje, a Fekete Özvegy forgalmazása miatt. Szerződésszegéssel vádolja ugyanis őket. A színésznő úgy véli: azzal a lépéssel, hogy a mozipremierrel egyidőben a streamingszolgáltatásukon, a Disney+-on is közzétették a filmet, 50 millió dollárral rövidítették meg őt.

Scarlett Johansson perre megy Forrás: Photo12 via AFP

Állítólag a Disney szerződésben vállalta, hogy moziban fogják bemutatni a filmet, és a forgalomtól függően bónusz is járt volna a színésznőnek. Ezzel szemben közzétették a streamingszolgáltatásukon, a filmmel pedig ezt a szolgáltatást is promotálták. A mozis bevételek így egészen alacsonyak voltak, 158 millió dollár bevételt termelt a nyitó hétvégén. A streamingfelületen pedig csak az első hétvégén 60 millió dollárt termelt a film. Ebből azonban a színésznő nem részesedhet.

A vállalat vitathatónak tartja Johansson viselkedését. Azt közölték, hogy a streamelések után 20 millió dollárt fizettek a színésznőnek, de további kompenzációra is számíthat - írja a Dailymail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.