Komoly terveket szövöget a bőnyi rendőrgyilkos: "Nem törte meg a börtön, tartja magát"

rendőrgyilkosság bőnyi rendőrgyilkosság tárgyalás Győrkös István fellebbezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2016. október 26-án házkutatásra mentek a rendőrök Győrkös István bőnyi házához, mely során tűzpárbaj alakult ki és Győrkös lelőtte Pálvölgyi Péter kiemelt főnyomozót

A Magyar Nemzeti Arcvonal szélsőjobboldali nézeteket lelkesen hirdető egykori alapítója házához házkutatásra mentek a rendőrök. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy bezárja a kutyát és ezt az időt felhasználva magához vette a fegyverét és elbarikádozta magát. A nyomozók utána mentek, tűzpárbaj alakult ki, mely során Pálvölgyi Péter kiemelt főnyomozó életét vesztette.

A vádirat szerint Győrkös István három lövésből álló sorozatot adott le egy 46 éves rendőrre, az egyik lövedék az áldozat fejét érte, aki belehalt a sérülésébe. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A bírósági tárgyaláson Győrkös István tagadta, hogy ő ölte meg a rendőrőrnagyot, véleménye szerint Pálvölgyivel egyik kollégája lövedéke végzett. A szakértők azonban minden kétséget kizáróan megállapították, hogy a rendőr életét Győrkös golyója oltotta ki, ráadásul egy hangfelvétel is a birtokukban van, melyen éppen a tettes felesége vallotta be, hogy férje lelőtte a rendőrt. A férfi legkorábban 25 év múlva szabadulhat, de nem törődött bele az ítéletébe, harcol a maga igazáért - írja a Blikk.

- árulta el Győrkös István ügyvédje. A Blikk értesülése szerint Győrkös minden létező jogi lehetőséget ki akar meríteni és ha hazánkban nem jár sikerrel, a strasbourgi bíróság elé viszi az ügyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.