Országos tilalom lépett életbe: fokozott óvatosságra intenek

Forrás: Dreamstime -
tűzgyújtás tilalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe szombaton, és óvatosságra intenek mindenkit: hazánkban az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Szombaton életbe lépett az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.

A Nébih fokozott körültekintésre hívott fel, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Az előrejelzés szerint a hétvégén az ország döntő részén nem várható csapadék. A csapadékmentes időjárás és a hőség kiszárította az erdők avarrétegét, ami gyorsan terjedő felszíni tüzek és ezekből percek alatt fejlődő koronatüzek kialakulásához vezethet.

Tilos a tűzgyújtás - Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi erdőkben és fásításokban, valamint a kétszáz méteres körzetükben, még a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken is. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon lehet részletesen tájékozódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.