Újabb adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Forrás: AFP -
vakcina Pfizer szállítmány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb, csaknem 215 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t

Ezzel, a 33. magyarországi szállítmánnyal együtt eddig mintegy 7,4 millió dózis érkezett az országba a Comirnaty oltóanyagból - közölték.

Azt írták: a Pfizer több mint fél éve heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a koronavírus elleni vakcinát.

Képünk illusztráció. Forrás: AFP

A cég az első negyedévre megbízhatóan leszállított több mint 1,5 millió adag oltóanyagot, a második negyedévtől - jelentősen megnövelve a dózisok számát - több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

A két vállalat az előrejelzések szerint idén 3 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte - olvasható a közleményben.

Már biztos: ezekben a szakmákban kötelező lesz hazánkban a koronavírus elleni oltás

A koronavírus-járvány további hullámainak megfékezése és a betegek védelme érdekében az egészségügyi dolgozóknak mostantól már kötelező a védőoltás felvétele - közölte csütörtök este a koronavirus.gov.hu azt is jelezve, hogy az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható lesz a Magyar Közlönyben. Olvass tovább itt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.