Két medve támadt rá a kutyát sétáltató lányra Egerben: sokkot kapott

Forrás: Robert Balog/Pixabay -
kutya medve Vizsla medvetámadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutyasétáltatás közben futott bele a két hatalmas medvébe egy fiatal egri lány. Borbála a kutyusát engedte szabadjára, mikor a medve megjelent a bokrok között.

Az eset még péntek hajnalban történt Egerben, amikor is a fiatal lány imádott kiskutyájával a szokásos sétájára indult. A nyugodt reggelt azonban egy váratlan és sokkoló esemény zavarta meg - írja a Bors.

"Éppen Nagy-Eged utca feletti kis szőlős rész környékén jártunk, van ott két ház, közötte pedig egy kis ösvény, ahol lehet közlekedni. A közelben található egy nagy szemétdomb is. Már elengedtem futkározni a kutyámat, amikor a bokrok közeléből valami furcsa neszt hallottam" - mesélte a lány.

A medvék táplálék után kutatnak Forrás: Robert Balog/Pixabay

Már korábban is előfordult, hogy Borbála kutyusa őzzel, vagy macskával találkozott volna, ezúttal azonban a lány két medvefejre lett figyelmes, és először azt sem tudta mit csináljon, ugyanis az események hatására sokkot kapott.

A lélekjelenlétének köszönhetően azonban pár másodperc után óvatosan hátrálni kezdett a dombon, aztán amilyen gyorsan csak tudott elfutott, és azonnal hívta a 112-t.

A megyében nem ez az első medveészlelés, korábban már Andornaktálya, Maklár, Egerbakta, Verpelét, Egerszólát környékén is láttak medvéket. Lehetséges, hogy az egri lakott területre a szemét vonzotta oda a két hatalmas állatot.

Egyre gyakoribban a medvetámadások: Kirángatott a sátrából és kegyetlenül széttépett egy kempingezőt egy medve

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.