Friss hazai koronavírus-adatok érkeztek: ennyi az új fertőzöttek száma

Magyarország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem halt meg senki, de újabb 72 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 636 894 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 475 471-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 809 803-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 30 032. A gyógyultak száma 750 955. Kórházban 79 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 28 816-ra csökkent.
Hatósági házi karanténban 1364-en vannak, a mintavételek száma 6 367 442.

Közölték: a delta variáns - amelynek ez a 4 legjellemzőbb tünete - több európai országban és már Magyarországon is terjed, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Az időseknek, a krónikus és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás - írták.

Kiemelték: Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltást, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni vagy a háziorvosnál is kérhető.
Eddig 35 ezren foglaltak időpontot a harmadik oltásra, és 14 ezren már meg is kapták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.