Durva, ami a következő napokban vár ránk: komoly hőhullám közeleg

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
időjárás hőség hőhullám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus első hete kissé enyhébb hőmérséklettel indult, de most visszatér az igazi hőség: komoly hőhullám közeleg.

Szerda


A ragyogó napsütés mellett néha megnövekszik a gomolyfelhőzet. Zápor, zivatar esetleg a nyugati, illetve az északkeleti határszélen fordulhat elő. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 29-34°C körüli kánikula várható.

Rekkenő hőség jön Fotó: Csudai Sándor - Origo


Csütörtök

Sok napsütésre, délután gomolyfelhőkre van kilátás. Száraz idő lesz, csapadék nem alakul ki. 29-30 fok körüli értékeket mérhetünk délután.


Péntek és szombat

Napos, gomolyfelhős, igazi nyaralóidőre számíthatunk, inkább csak a Nyugat-Dunántúlra sodródhat be zápor, vagy zivatar. Erősödik a nappali felmelegedés: szombaton már 35 fok körüli forróság is lehet.


Vasárnaptól

Tartós hőhullám valószínű, rekkenő hőséggel, délen 39-40 fokig melegedhet a levegő. Eközben tartósan száraz lesz a levegő, egészen minimális a csapadék kialakulásának esélye - írja a Köpönyeg.hu.

Ezen a héten mész nyaralni? Ezért döntöttél nagyon jól

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.